Trip kalini ke vietnam – Ho chi minh start dari 5 hingga 8 april 2013. Kiteorang gerak dari putrajaya dalam kul 12, pastu mtk tlg moon (opismet lama) hantarkan kiteorang ke LCCT. nek flight 2.45 camtu, tapi gerak lambat sket. then pilot cakap sampai awal. podahcit. awal mende, sama je weh. Sampai matahari dah rembang2 nak malam dah. Mase sampai tu, tgk airport dia cam biase je, rase cam airport penang lebih kurang. Agak lengang, tak ramai orang. ramai pon sebab semua baru turun flight yg sama ngan kiteorg jekla. Toilet dia takde paip ok. so pandai2 la bawak botol air ke, lap ngan tisu ke. hehehe

disebabkan sampai dah nak malam, naik teksi *org hotel yg dtg amek, mase call dia tak bagitau pon kena caj, so kiteorang bising gak la. sbb dia mintak 15USD. last2 dia bagi 10usd sebab van dia tu beso gile. leh berdiri dalam tu. sampai hotel, check in, sembahyang, tak buang mase, terus pegi pasar malam. rakus kan? hahaha

so aktiviti pertama, survey harge. since malam minggu (jumaat malam sabtu) arge barang pon boleh tahan. kecuali ko pandai nego, bleh la dapat murah. mcm zura, dari 400k dong, bleh dpt 100k dong. power tak? hahaha. Malam pertama tu, kiteorang makan kat hjh basiroh. dekat area pasar malam tu je. tapi paling epic, tengah makan, kena rush. kelam kabut gak la masing2. bayangkan tengah selera makan, meja kena angkat. tak ke hangin? hahaha

tapi disebabkan makan kat hajah basiroh tu, kiteorang diperkenalkan dengan si hanafi. baik giler weh. sampai skrg, mira (osmet)) teringat2 si hanafi ni. bahaye kan? hahaha. dia bawak kiteorang ke mekong, ben tre, makan tengah hari, pastu p shopping, then museum. tapi tu part 2 punye citer. kbye

Trip kalini ke vietnam – Ho chi minh start dari 5 hingga 8 april 2013. Kiteorang gerak dari putrajaya dalam kul 12, pastu mtk tlg moon (opismet lama) hantarkan kiteorang ke LCCT. nek flight 2.45 camtu, tapi gerak lambat sket. then pilot cakap sampai awal. podahcit. awal mende, sama je weh. Sampai matahari dah rembang2 nak malam dah. Mase sampai tu, tgk airport dia cam biase je, rase cam airport penang lebih kurang. Agak lengang, tak ramai orang. ramai pon sebab semua baru turun flight yg sama ngan kiteorg jekla. Toilet dia takde paip ok. so pandai2 la bawak botol air ke, lap ngan tisu ke. hehehe

disebabkan sampai dah nak malam, naik teksi *org hotel yg dtg amek, mase call dia tak bagitau pon kena caj, so kiteorang bising gak la. sbb dia mintak 15USD. last2 dia bagi 10usd sebab van dia tu beso gile. leh berdiri dalam tu. sampai hotel, check in, sembahyang, tak buang mase, terus pegi pasar malam. rakus kan? hahaha

so aktiviti pertama, survey harge. since malam minggu (jumaat malam sabtu) arge barang pon boleh tahan. kecuali ko pandai nego, bleh la dapat murah. mcm zura, dari 400k dong, bleh dpt 100k dong. power tak? hahaha. Malam pertama tu, kiteorang makan kat hjh basiroh. dekat area pasar malam tu je. tapi paling epic, tengah makan, kena rush. kelam kabut gak la masing2. bayangkan tengah selera makan, meja kena angkat. tak ke hangin? hahaha

tapi disebabkan makan kat hajah basiroh tu, kiteorang diperkenalkan dengan si hanafi. baik giler weh. sampai skrg, mira (osmet)) teringat2 si hanafi ni. bahaye kan? hahaha. dia bawak kiteorang ke mekong, ben tre, makan tengah hari, pastu p shopping, then museum. tapi tu part 2 punye citer. kbye

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.