sarawak part 1 – day 1 n 2

alamakkkk aku leh terlupe nak apdet pos pi sarawak. tahape2 tah. hahaha. takpe, sementara tengah free ni, arini aku nak citer pengalaman aku kat sarawak for d first time (sebab aku beriye nak pegi lagi satu hari nanti hokey). entri ni akan jadi sangatttt panjang sebab banyak gambar2! meriah!

dari LCCT air asia aritu 13hb, pagi, bertolak dari umah abg is 6.30am, sampai 7.15 terus pi kaunter amek tiket then terus check in. flight mmg berlepas on time ngam2 8.15am. first time naik flight berpeluh gak tangan aku takut terhempas tengah2 laut. bodo giler. hahaha

sampai kat air port kuching kul 9.55am. tunggu dalam 10 minit, akak nana ngan abg ipar (abg nuar) pon sampai bersama wafi. terus ke rumah abg is. makan tempeyek ok kat situ layan dengan air kopi yang dah sejuk tapi feel. :)) pastu balik umah akak nana kat taman podim menda tah aku tak ingat dah. haha sape suh apdet lambat sangat. kan dah lupe! pastu tak banyak citer, dok makan tengah hari, lepas rilek2 jap, terus pi pasar satok plak.

pasar minggu satok. ari sabtu ahad je bukak.

dah mengabiskan duit kat pasar minggu satok, kiteorang pusing2 bandar kuching lak. nampak bangunan dun yang unik. aku rase dieorang ikut bentuk rumah bidayuh kot.

mase ni kiteorang tengah orang dok race boat pakai remote control. best giler. laju lak tuh. mujur kiteorang dok kat atas takde la kena percik air tuh. hehehe

malam tu ade kenduri doa selamat kat umah akak nana. so kiteorang pon beramah mesra la dengan semua sedara mara. mmg meriah la. dapat gak merasa cam maner rase kenduri tempat orang. dieorang buat buffet jek kenduri pon tapi buffet masak sndiri la kan. sedap2 gak lauk dioerang. aku malas nak bawak keluar kamera kang orang kata aku poyo lak. ehhehe. so malam tu takde gambar!

masuk ari ke 2- bangun kul 5.45 ntuk semayang subuh tu pon dah jadi subuh gajah la kan. sebab abis waktu kul 6.10am. keluar umah kul 6.45 tu pon dah terang benderang sangat. pi terus kat sarikin. sempadan indonesia. aku dah agak dah mesti abis duit punyer. hehehe

hahaha muke takleh blah. padahal bakul jek. ape yang teruja pon tatau la…

ahahaha mmg tak tahan polis ni dia nak bergambar sekali mmg sporting giler

sempat je nana ni enterframe. huhuhu

jejalan dok beli itu ini, dalam keadaan cuaca mmg panas terik gile. tengok2 jam baru pukul 9.45. wtheck? adeh la.. mmg takleh blah.  balik dalam kul 12, terus pi lepak minum jap kat kedai2. balik umah terus mandi then bummmm tidooo.. bangun2 pegi waterfront plak. hehehe.

balik tu terus pi pasar satok lagi. pi makan mee kolok ngan air jagung susu. memang sedap gilerrrrr. berbaloi baloi!

selamat dah 2 hari kat sarawak. nanti sambung hari ke 3-5 plak. tak laratttt hehehe

2 comments
  1. Abah said:

    Huwaaaaaaaaaaaa bestnyeeeeeeeee. Nak pi Sarawak gakla camni. Ni wa jeles ni. Btw, itu bakul jer. Ko nak sexcited lebih2 cam tak pernah nampak bakul dah kenape. Lengkali hamik serkup kepala. Fashion summer 2009

  2. ebikko said:

    aku ni kureng aptodate sket.. hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: