sarawak part 2 – day 3-5

sementara tengah ghajin ni apdet terus la. gambo pon baru siap aplod tadi kat flickr. so teruskan perjuangan hari ke 3 sampai ari ke 5 kat sarawak. ari ke tige, tak semayang subuh. harharhar tak guno. bangun terus dah kul 8. subuh celah mane plak kan. hari ke 3 pi ke kg budaya. sebelum pegi tu dah makan nasi siap2 kat umah nana. mama (mak nana) masak sayur pucuk paku dengan ikan pari yang lazat.

siap ngan radio antik lagi.. ehhehe

ranap terus rm60 untuk sekali masuk. tapi berbaloi la sebab datang dari pagi kan.

banyak lagi gambo kat flick

semua skali ade 7 rumah. rumah panjang bidayuh, rumah panjang iban, rumah penan, rumah panjang orang ulu, rumah tinggi melanau, rumah melayu, ngan rumah cina petani. penat jugak la berjalan. mmg panas. tapi orang kat tempat buat sagu cakap ari sebelum kiteorang datang lagi panas. hehehe

ari ke 4, kiteorang pi muzium kucing. semua berkenaan ngan kucing jekla kat situ ada. tapi pegi pon dah petang, ngam2 kul 5 lampu muzium pon dah kena tutup. hampeh betul. mujur gak masuk free. cume nak amek gambo kena bayar. tu pon pasrah jekla aku sebab aku takde speedlite, amek gambo sume blur2, gegar sana gegar sini!

hari ke 5 tak pi memane dah… dah stand by nak balik. tapi pagi tu mama sempat lagi buat roti sardin. special. siap bagi kat kiteorang tapau bawak balik semenanjung lagik gitu. hehehe

ni makngah, mama ngan wafi ngan aku. sebelum blah balik ke semenanjung semule.. mak ngah yang anta kiteorang kat airport.

2 comments
  1. Abah said:

    Uihhhhhhhhhhhhhhh maaakan je kan. Ni suda lebeyy.

    Weh roti tu cam sedap. Apeka aku cam craving roti plak ni. Dem yuh.

    Ske gambar 1st sbb ader radio aneh.

    Warfff siap kao.

  2. ebikko said:

    aahaha mmg stylo la radio tu aku pon suke. tapi da takleh nak record sound sebab ade sikit kerosakkan. kat umah mak ngah member aku pon ada radio antik camtu gak :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: