tibe2

dah kenape tetibe teringin nak update blog lak ni. sasau gaknye. aku tengah pepening pasal rumah yang ditinggalkan kat kota damansara. aku cube nak buat baik orang tanak pulak. aku nak tolong bayarkan duit sewa, duit astro, api air, etc paade yang berkenaan tapi bebudak ni katenye nak pi bayar sendiri. alahai takpe la aku bayarkan dulu sampai bulan 3 ke bulan 4. pastu korang nak take over sukati korang la. aku bukan ape, ade duit2 penyelenggaraan pkns yang tertunggak, duit bil astro tu atas nama aku, dan duit kutu yang tak mati2 lagi sampai ujung bulan 2 ni. so maknenye bulan 2 nanti abis la dah duit kutu. yes. tapi aku kena bayar duit harddisk 400gb ext tu pulak. setelah sekian lama berhutang. akhirnye kene stat bayar. heheehehe. sori ye tukang bagi pinjam duit. lambat sangat nak langsaikan hutang. :p

last week, sabtu, aku pi terminal 1, beli cd adobe illustrator. rm18, ngan 1 mouse brand hyunsung. hahaha. lebih kurang samsung laaa kononnye. tapi butang scroll dia tak bape best. maklum la harga rm10. takpe la atleast takde la sekali klik terus macam terklik 2-3 kali. pastu, semalam kat mbo pi tengok citer adnan sempit. citer lawak biase cume mungkin pelakon utama dia yang adnan tu agak pandai gak la buat muke selamber. ngan lawak cat farish ngan along raja lawak yang tak habis2 nyanyi karaoke kat warung tuh yang banyak buat orang tergelak. ayat2 selambe dieorang pon ok jugak. yang lain2 jalan citer biase je bagi aku. tapi citer tu dah box office kat malaysia ni. tak silap last week ade terbace artikel yang citer tu dah dapat 5.5juta dalam mase 13 hari. so, bayangkanlah arini berape dieorang dah kutip dengan semalam yang aku tengok kat MBO seremban tu pon duduk kat seat 2 dari depan…

arini? erm, malam tadi akibat susah sangat nak tido, sampai dah kul 3 pagi pon dok terkebil2, jantung berdebar tak tentu pasal, aku pon bangun agak awal pagi tadi. dan sempena ngan hari wilayah arini, putrajaya jadi sunyi sepi. bangun pagi tadi cam rase aku sorang je yang hidup kat blok umah pangsa tu. sume orang kat umah mungkin tengah sedap melayan teh o panas, breakfast atau pon tengah sedap berselubung dalam selimut lagi.. jalan pon lancar lain macam. biase aku amek mase lebih kurang 20-30 minit untuk sampai opis yang aman damai ni, tapi pagi tadi tak sampai 20 minit dah selamat sampai. atleast kat bangi ni aku tengok ramai jugak la umat yang dah mula bergerak untuk pergi kerja.

aduka taruna. wah name tu glemer gile skarang. aku yang tak tau pape pon tetibe rase benci dengan dia walaupon dia dah mintak maaf dengan semua rakyat malaysia umumnye rakyat negeri Johor. aku malas nak cakap la, tapi orang Johor ni semangat kenegrian mmg tinggi sikit… takmo komen bebanyak kang terbakar otak aku panas menggelegak. hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: