kelate jah!

oraittss ni entry kelantan! yeyeah! kiteorang (aku, zura ngan su) gerak dari putrajaya dalam kul 11.30+am then p makan dulu, sampai kat LCCT kaunter checkin dah tutup. ahhhaa.. tapi lepas gak la, pastu si su p TER.. tak sengaje buang boarding pass bile dah suh masuk ke dalam kapal terbang. menggelabah gak cari mase tu. mujur jumpe. so terbang ke kelate dalam 1.45pm camtu, sampai kota bharu kul 2.30pm+. tunggu hazrul kejap je, pastu terus dia bawak p ke hotel suria kat tetengah KB checkin. pastu duk2 jap then pegi PBC (pantai cahaya bulan), lepak2 makan udang/sotong etc, pastu gerak ke pasar buah, area2 bandar KB, malam pegi wakaf che yeh.

sg kelantan air teh ok…

PCB

kanak2 riang

buah pauh

kat depan istana kelantan

makan malam yg sedap. hazrul belanje.!! best! tenkiu hazrul. abe weee~

dieorang jual ape tah kat wakaf che yeh

tudung tali kasut

esok pagi kat rantau panjang

pagi hari kedua tu kiteorang gerak kul 9am ke rantau panjang. kat sini mmg banyak gile barang tiruan la. kalo kat kl ni ala2 petalingstreet/downtown/uptown la… hehehehe. tapi sori la kalo pegi hari2 minggu/public holiday, jangan mimpi nak dapat harga murah. dieorang dah pakat2 harga sama je semua kedai. kalo nak murah pegi time ari biase, time orang takde datang sangat. bukak2 harga pon dah murah. so kalo kite pandai tawar dapat lagi murah la.šŸ™‚

tawarkan harga tuu.. jangan bagi masin2 sangat..

levi’s yer… jgn main2

kacang2…

masjid beijing

ni otw ke pengkalan kubor.. tapi kiteorang tak jumpe yg budha baring tu…

pantai lagi. peacee… aku x ingat ape name pantai ni.. atas lagi sket dari pengkalan kubor

bile air surut korang akan jumpe siti tijoh kat sini…

banyok sangak gamba zura ngan su, so masuk sekeping tourist guide kiteorang. mase ni lepas berpanas, lepak minum air kelape! show gile..

ari ketige, kiteorang terpakse berjalan sendirian tanpa pemandu pelancong sebab hazrul kene keje. ahad kan kat kelantan keje. so, pagi tu kiteorang p breakfast mcD drive thru. ahaha. then straight terus ke rantau panjang buat kali ke2. jalan2 pastu kene checkout hotel before 1pm. lepas checkout kiteorang pegi ke pasar siti khatijah n pasar yang sebelah dia tu, su dok beli sutera untuk family. panas gile ok mase kat pasar siti khatijah. mmg tak tahan giler. kipas pon tak jalan. n tetibe ade sorang makcik ni die leh cakap kipas dia tu 50sen kalo nak tumpang. cisss… kedekut!! tak heran la kipas dia tu. siap kiteorang bile kali ke 2 lalu situ pusing kemain jauh sebab tanak kene kipas makcik tu hahahaha bengong gile.

pasar siti

and surprise!!! kiteorang jumpe yus kat kelantan. hahahahahha. mmg takleh percaye dengan ape yang kiteorang alami nih. bak kate su, memule 2 hari kat kelantan tu dah percaye dah kiteorang mmg kat kelantan, tetibe ari ketige, kiteorang rase cam kiteorang ade kat putrajaya. hahaha

kiteorang p PCB buat kali ke -2 jugak. hehehe. semua benda nak 2 kali.

wakaf che yeh – 2 kali

kedai makan malam – 2 kali

PCB – 2 kali

rantau panjang – 2 kali

overall cuti2 kelantan ni menyeronokkan walaupon banyak tempat yang tak bape nak bersih. mase kat rantau panjang ade black area! sangat han**** bau dia. dan yang peliknye ade orang boleh duduk situ makan dengan penuh selera. mungkin dah sebati dan terbiase. opssss… terlebih sudah!

mase ni aku nak pegang kamera pon dah gegar2 hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: