bola punye pasal

entri ni patotnye ditulis beberape ari lepas. tapi sebab wiken aku mmg tak reti dok kat umah dan takde internet, so arini baru sempat nak menaip. ape2 pon aku ucapkan tahniah kat pasukan Holland aka Netherland aka Belanda sebab berjaya membenam pasukan pilihan jutaan peminat Brazil seluruh dunia dan malaysia sndiri termasuk beberape kekawan aku yg rapat. aku mmg dari dulu sejak aku kenal bola sepak tak suke kat brazil, nasib baik tahun ni ronaldo tak main untuk brazil, kalo tak mau aku belanja orang kat ali 1 bistro tu minum air malam tu sebab puas hati punye pasal. awal 45 minit permainan (ade gaye pengulas tak?), brazil gol 1 buatkan aku jadi tak senang duduk, sampai sejuk gak tangan. mane taknye, pegi tengok bola kat mamak dengan baju oren pastu kawan2 sndiri smue sokong brazil, aku sorang je kot sokong holland. so mmg pasrah la mase half time tu. siap ketuk2 meja la, bunyi vuvuzela kat luar (penyokong brazil memekak gile – aku tau sbb dah terang2 la dia pakai baju brazil) mmg annoying gile. and muke penyokong2 holland mmg dah ketat dah masing2. siap ade brother tu (baju oren) sampai takleh nak senyum langsung. kalo ade pon senyum kelat je… hohoho

tapi masuk 2nd half mmg buatkan fan holland party la.. sebab gol 2. hohoho. tahniah2 dan terus senyap penyokong brazil. ape leh buat, tunggu la korang lagi 4 tahun… yg penting (ekceli memane pasukan pon yg kalahkan brazil aku akan suke :p ) so, tibe lak next game, germany vs argentina. ni lagi satu.. sori la peminat maradona, aku tak suke dia. statement berani mati. tah kenape sejak mule world cup 2010 aku mmg tak suke. esp bile die berlagak nak mampos. ciss.. ko ingat ko ensem? ko ingat ko lagenda mulut ko leh celupar? mmg padan dengan muke la sebab kalah 4-0. so ape kurangnye australia berbanding argentina?

satu lagi pasukan pilihan aku tahun ni spain, berjaye melangkah setelah menewaskan paraguay. kalo ikutkan dapat 2-0 tapi disebabkan alonso punye penalti tak dikira, kene sepak sekali lagi, dan tetibe tak masuk berjaye ditepis penjaga gol, mujur menang 1 gol, dan gol tu dirembat oleh david villa.🙂 anyway kali ni world cup aku sangat sedih dengan kekalahan korea dan jugak ghana. ghana sangat kesian, disebabkan tangan sial si suarez, ghana hilang kelayakan. atleast kalo si jongang tu tak tepis gune tangan (dia ingat bola tampar agaknye main tepis2 gune tangan), mebi ghana masih ade peluang…. ahhahaha emo gile citer pasal bola. gooo world cup!

kenape messi tak dapat gol? ahahahaha ni aku jumpe dari website ohtidak.com

hohoho siot gile. jgn salahkan aku…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: