faiz semakin ok

arini kul 11 pagi bertolak dari muo menuju ke seremban. dan sampai dalam 12.30 kat senawang kg panchor. duduk kejap then keluar, pusing2 ke bandar seremban ambil kerusi dari ayah zura. kerusi malas untuk emak dia pakai mase kat hospital. sebab hospital tak bagi tumpang kat tilam yg kosong tuh. ade ke malam pertama duduk kat situ mak zura kene tido atas kerusi2 yg disusun sndiri… kesian sungguh dan kejam betul orang hospital ni….

then sampai dalam 2.10 kat hospital tungku jaafar. guest what? tetamu tak dibenarkan masuk before 4.30pm! darn betul! aku sangat nyirap sebab bayangkan la bertolak dari kul 11 then sampai2 takleh masuk, kena tunggu sampai 4.30. wtf! aku dok argue gak la ngan pak guard tu sbb katenye smlm nurse yang bertugas kat tingkat 3 kate waktu melawat weekend adelah 12.30-7.30… but still… takleh masuk jugak. so dok bertekak ngan dieorang pon tak membawa hasil, buang masa, aku ajak terus mak ngan akak aku blah kiteorang pegi ke jusco seremban 2. dok borong makanan kat situ (bahaya sungguh pergi beli makanan dalam keadaan lapar sebab puasa).. last2 tengok dah kul 4.15 then aku decide ntuk gerak ke hospital balik semule… finally dapat gak tengok faiz! balutan yg haritu dah dibuka. dan dah nampak la ade progress kat muka dia, kate doktor dah ade daging n kulit yg dah tumbuh balik.. syukur alhamdulillah…

so isnin nanti faiz akan ditransfer ke hkl. sbb kat seremban takde team specialist. so mungkin akan susah sikit la sebab jauh kan. kesian kat mak zura la nanti.. harap makcik  n family terus tabah. pade kawan2 yg prihatin dengan kisah ni, aku nak ucapkan jutaan terima kasih. Allah je yg dapat balas jasa baik korang semua….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: