nikon 880i

jangan terkejut la dengan nama kamera aku tu, mmg tak wujud lagi buat mase skarang ni. petang tadi, mase balik dari kerja dalam 6.40pm, aku lalu tempat biasa yg aku lalu tiap2 hari. tapi ari ni, entah kenapa matahari pada aku terlalu indah (ewah) dan kaler dia bebetul buat aku tertarik. mebi ari lain aku balik awal sikit. hahaha.

tapi tetibe aku teringat yg kamera aku kat rumah. dan pasrah je aku sbb tak dpt nak shoot time2 hening matahari nak terbenam. tak perasan agaknye yg sebenarnye aku ada kamera yang sentiasa aku bawa ke hulu-ke hilir setiap hari! yer, kamera hp aku sony ericsson w880i. hp dengan kamera 2mp. aku terus capai, sambil berhenti kat trafik light, aku pon amek gambar. erm… not bad jugak kan 2mp ni.jelas sangat la kualiti mmg takkan sama ngan kualiti dslr, tapi hasil yang dikeluarkan tetap boleh membuatkan aku tersenyum.🙂 tapi mmg takleh sangkal la kamera canggih banyakkkkkkk sangat membantu.

teringat zaman aku pakai d50 2nd hand dan d70 2nd hand (even kamera skrg pon 2nd hand… hahaha). mase tu rendah diri sangat sbb yelah org lain semua pakai kamera mahal dan baru. bukan lama pon zaman tu berlalu, baru lagi tak sampai 5 bulan.

“The camera does not make the photographer” – chase jarvis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: