harga photographer

tak sangka dalam mase sekarang ni masih ade lagi manusia yang nak berkahwin n menggunekan khidmat photographer tapi masih taktau rate photography semasa. tapi tak dinafikan mmg banyak sangat photographer yg mencuba nasib dengan meletakkan harga yang terlalu rendah. bayangkan kalau sampai 3 event tapi charge cuma rm300-500. tak ke membuang masa dan tenaga sebenarnye?tapi kalau ade pon customer yg bernasib baik, dapat cari photographer ngan harga tersangat murah, jgan la pulak menjangkakan hasil yg marvelous. bayar harga tadika, dapat service cam tadika jugak la.

gambar kawin ni bleh terhasil sekali je seumur hidup (kalo kawin sekali la… yg kawin byk kali pon ramai je yg nak amek gambo jugak pasal benda ni memori seumur hidup). gambar2 ni la yg bleh ditunjukkan pade anak cucu nanti. kalo buruk gambo tu, buruk la selame-lamenye. kalo cun, cun la selame-lamenye. lepas je majlis, pelamin kena angkut, baju kena pulang (kalo sewa, kecuali yg beli sendiri), katering balik awal2 dah, kalo kawin kat dewan, sah2 sebelum kul 7pm semua dah clear. satu pon tak tinggal. so yg tinggal gambo jek la..🙂

Kalau amek yg harga RM300, kualiti, hasil nanti harga macam tu jugak la. atau lebih teruk, kualiti dan hasil kurang. so jangan kemudian hari rase tak puas hati pulak sebab tu harga yang setimpal. tak tau harga purata photography sekarang kat malaysia? paling murah sepatutnye 1500 dan ke atas.. jumpe yg pemurah dan gambar lawa, tu kire nasib baik giler la.🙂

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: