Innalillahiwainnailaihirojiun

3 hari dah berlalu, 3.3.2013, abg zul telah pergi meninggalkan kita semua. sifu dalam macro photography. dan arwah adelah punca utama aku terjebak dalam dunia photography sebenarnye.

2008 kalau tak silap, mase majlis kak sal, kat kuala nerang, kenal dengan abg zul sekeluarga. tak lokek langsung nak bg pinjam kamera dia. walaupon mase tu aku ni zero! tak tau langsung. tu first time kot pegang dslr. kesian kan. tapi abg zul tak kedekut langsung bagi aku main dengan kamera dia mase tu. so start dari haritu, mmg terus berazam nak beli dslr.

walaupon tempoh perkenalan tu singkat je, kadang2 contact abg zul utk tanye hal2 kamera. kadang2 sms je. tapi last jumpe tahun 2010 ni jekla. mase tu adrea pon kecik lagi.

takyah cakap la, arwah mmg baik sangat orangnye. kalau bukak facebook dia, tak putus2 org ucapkan takziah n sedekah alfatihah utk arwah. kehilangan arwah amat terasa. majoriti komen kat fb arwah cakap benda yang sama. arwah sangat baik. sedih la abg zul dah takde. tak terbayang mcm mane kak jang dengan anak2. tinggal iringkan doa utk abg zul. al-fatihah. semoga tenang di alam sana.

You went so soon, so soon
You left so soon, so soon
I have to move on ’cause I know it’s been too long
I’ve got to stop the tears, keep my faith and be strong
I’ll try to take it all, even though it’s so hard
I see you in my dreams but when I wake up you are gone
Gone so soon

antara karya2 hebat arwah abg zul yg akan dirindui…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: